Sempre en moviment

Foto de Jon Davey a Unsplash

L’univers sempre està en moviment i nosaltres amb ell: des del braç que belluguem voluntàriament fins l’àtom que no podem controlar. Sense moviment, estem morts.

Per tant, és vital moure’ns, però no només activant el físic, sinó el cervell i les emocions també. Tot s’ha de moure, i no se val emportar-se pel dolor (fa mal doncs no em bellugo), ni per la autocomplaença (ja ho sé tot, no cal aprendre res més), ni per la enquistament emocional (en aquest àmbit també, moltes vegades fa mal, doncs no vull veure’l ni molt menys sentir-lo).

Per estar en forma, necessitem estar actius, quan deixes de moure el cos, et fa més mal, si deixes de tenir curiositat per coses noves, les neurones no es renoven, si no treballes problemes emocionals, et tornaràs indiferent a tot.

Els beneficis de l’esport moderat estan més que comprovats: oxigena l’organisme, regula la pressió i els bàtecs del cor, enforteix els músculs, flexibilitza els tendons i segrega endorfines. Pel que fa el cervell, llegir, aprendre o fer Sudoku retarda l’envelliment, millora la concentració i fomenta que es generin noves connexions neuronals. Finalment, treballar les emocions negatives és bàsic per a la salut. Si deixem que la ràbia, la frustració o les pors ens paralitzin tard o d’hora ens trobarem amb un fetge carregat, l’estómac fet caldo o els ronyons tocats.

No cal convertir-se en atleta, ni escriure un llibre o fer striptease emocional. Allò que sí recomanem és 30 minuts al dia – i cada dia – per fer esport, 30 minuts per activar el cervell i 30 per gaudir de coses que ens facin feliç.

 

Productes relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *