Preparats per a la tardor?!

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

El calendari no s’atura i encara que continuï fent bonança i fins i tot calor, els matins i les nits ja són fresquets. Aquest canvis de temperatura en poc temps són molt insidiosos i és fàcil agafar un constipat o una grip.

Què podem fer per reforçar el nostre sistema immune i preparar-nos per la a tardor?

  • Fer esport a l’aire lliure, el que vingui de gust, mínim 30 minuts cada dia. Moure-se fora de casa permet una millor oxigenació.
  • Quan caminem o correm o anem en bici, compte com respirem: sempre inspirar pel nas i espirar per la boca. Perquè és important? Les coanes (així es diuen les fosses nasals) estan recobertes amb petits pels que formen la primera barrera de protecció. La seva funció és impedir que entrin partícules o microbis i escalfar l’aire i així evitar un contrast entre l’aire exterior i aquella interior.
  • Qui tingui gespa a casa, hi passegi amb peus nuus pel matí, enforteix tot el organisme.
  • Assegurar una bona aportació de vitamina C, ara els fruits i les verdures de temporada en aporten amb abundància: gratacul, grosella negra, pebrot, julivert, raïm, taronja, mandarines…
  • Si ets propens a constipar-te, és convenient fer una tongada de echinaea per posar el teu cos a punt. Més informació sobre aquesta planta fent clic aquí.
  • Si ja estàs amb el refredat a sobre, et convé més aviat un producte de pròpolis, l’antibiòtic i l’antisèptic natural per excel·lència.

Compte amb automedicar-se, és important assessorar-se amb un professional de confiança. Els productes naturals, també tenen els seus efectes secundaris i no són sempre apte per tothom.

Productes relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *