Pericó foradat

Pericó foradat

“Qui té oli de pericó, no li cal metge ni doctor” (dita popular)

Per San Joan, tradicionalment es recull l’Hypericum perforatum, o pericó foradat, també conegut com Herba de Sant Joan. El fet de recollir-lo durant la nit a prop del solstici d’estiu li dóna quelcom de màgic. De fet, el pericó es va fer servir per espantar dimonis i a la edat mitjana se’l coneixia també com herba de les bruixes.

Les seves propietats són poderoses, conegudes des de l’època dels romans: antisèptic, cicatritzant i lleugerament sedant, en fitoteràpia es fa servir per cops, curar ferides, llagues i cremades o com antidepressiu lleu. Compte però, encara que es tracti d’una planta, s’ha de vigilar l’ús del pericó quan s’utilitza com antidepressiu: no es pot prendre si ja es fa servir medicació antidepressiva i pot interactuar amb altre tipus de medicació. Tampoc s’hauria d’exposar-s’hi molt al sol perquè el pericó és fotosensible, és a dir pot provocar taques a la pell.

Per assegurar-se, sempre recomanem demanar consell a un professional de salut!

Una curiositat: en homeopatia, el Hypericum perforatum no es fa servir com antidepressiu sinó sobretot per dolors en zones molt innervades com dents, tous de dits o trajecte de nervis (ciàtica).

 

Producte relacionat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *