Malva (Malva sylvestris)

Malva

Per aquesta època, els prats estan tacats de punts blavós-lilà: és la malva en plena floritura. No és gaire vistosa com planta i sense flors sol passar desapareguda o pot ser confosa amb “mala herba”.

De fet, es considera una planta invasora… amb propietats beneficioses. Com planta medicinal, es coneix per la seva propietat emol·lient (capaç de reduir inflamació) i laxant. És una potent protectora de la mucosa intestinal, ajuda a cicatritzar i reepitelitzar la mucosa.

Indicacions
Es fa servir per processos inflamatoris a tot el tub digestiu com dispèpsia hipersecretora (elevada producció d’àcid), reflux gàstric, úlceres i gastritis.

També és pot prendre en infusió o fer gàrgares per alleugerir la tos, la faringitis o la bronquitis. El seu ús tòpic millora problemes cutanis com furóncols, abscessos, cremades… fins i tot per calmar picades d’insectes.

Com prendre
S’ha de macerar en fred. Es deixa les flors en aigua natural durant uns 30 minuts.

Una curiositat
És una flor comestible, de fet a la antiguitat ja es feia servir a la cuina. El seu nivell nutritiu destaca per molta vitamina A, B, C i E.

I un altra: L’oli macerat de flors de malva espanten els insectes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *