La borratja (Borraga officinalis)

Borratja (Borrago officinalis)

Borratja (Borrago officinalis)

Una planta poc vistosa si no és l’època de la floració. Quan es l’hora, entre març i fins al setembre, brillen les flors d’un color blau d’indi.

Sense dubte és una planta molt versàtil. Les flors són comestibles i s’utilitzen a la gastronomia. Les flors i fulles són diürètiques, sedant i antiinflamatori i s’ha pres tradicionalment en cas d’artritis, faringitis o flebitis. De les llavors s’extrau l’oli que es fa servir com antioxidant amb gran capacitat protectora de les cèl.lules.

Com prendre:
En infusió i extracte per refredats, bronquitis o artritis. Interessant: En un estudi del 2016 es va provar una millora en persones amb asma.

L’oli es fa servir per trastorns cardiovasculars com la hipertensió i entre les dones com coadjuvant en trastorn de la menopausa, especialment pels fogots.

Una curiositat:
Una flor que els apicultors adoren: en 24h produeix entre 1,1 i 1,3 mg de sucre, el mannà per a les abelles. Per tant, si la posem al nostre hort, les atraiem en més cantitat perquè pol·linitzin els nostres cultius.

Producte relacionat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *