Bon estiu… saludable

Bon estiu

Fa uns dies vaig llegir o escoltar que, de mitjana, les persones augmentem de 4kg el pes durant l’estiu. L’època del dolce far niente s’ha convertit també en una temporada d’excessos i de mal hàbits: la cerveseta, el gelat, les olivetes, les tapetes… combinat amb la poca gana de fer esports fa que amb la tornada, també ens retrobem, a més d’una baixada d’ànims, amb un augment de pes o un fetge carregat.

Per passar un bon estiu saludable, convé recordar els consells més importants:

  • Evitar la insolació entre les 11 i les 17h, posar-s’hi crema protectora, passar estones a l´ombra i vigilar sobretot la canalla i les persones grans.
  • Menjar àpats lleugers, preferint fruita i verdura. Reduir la ingesta d’alcohol.
  • Hidratar-se adequadament. La opció més adient segueix sent l’aigua, millor si es natural. Les begudes fredes fan entrar en xoc transitori al cos (la diferència entre la temperatura de cos, 37 graus, i la d’una beguda treta de la nevera, d’uns 4 graus, significa una divergència de 33 graus!). Refrescos freds o amb gel alleugeren la sensació de calor en un primer moment, després tornem a suar ja que el cos ha de lidiar per igualar la diferència de temperatura.
  • Fer esports de manera moderada i fora de la franja horària de més calor. Millor mantenir un hàbit diari de 15-30 min que sortir un dia 2 hores, consell a seguir tot l’any!
  • I finalment, desconnectar de la feina, i perquè no, dels mòbils i de les tauletes també. Convé sobretot per als nens. A canvi, convidem a re-descrobrir el plaer de la lectura, dels jocs en companya i de compartir sobretaula.

Bon descans i bon retrobament a la tornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *