Alimentació alcalina

La importància de la alimentació alcalina

En aquesta segona entrada dedicada a la alimentació posem el focus en un tema amb menys repercussió: la importància de una dieta alcalina.

El valor pH al nostre organisme varia segons les funcionalitats dels diferents òrgans. L’estómac per exemple, necessita un valor molt àcid per poder fer la seva feina. A l’altra extrem trobem la sang el valor pH de la qual només pot oscil·lar entre 7,35 i 7,45. Si baixa a menys de 7,10 hi ha un risc elevadíssim de coma o d’infecció a la sang (=sèpsia) molt complicada de solucionar i que pot acabar en defunció.

Per mantenir en equilibri el pH, l’organisme intenta desfer-ne dels àcids (via ronyons) o oxigenar més (via pulmons). La clau rau en no sobrecarregar l’organisme vigilant amb què li estem introduint. Un cop més, l’alimentació correcta és bàsica.

La nostra dieta (= tot allò que mengem i bevem), hauria de comprendre el 80% d’aliments alcalinitzants i només el 20% d’acidificants. Malauradament avui en dia la proporció és just el contrari. Mengem molt més aliments àcids que alcalins.

Quins són? Doncs resumit en una frase: Tot allò que ens encanta menjar. Mal assumpte oy?

No a: alcohol, cafè, begudes ensucrades i carbonitzades, productes d’animals, embotits, llet, cereals refinats, dolços, precuinats, xuxes.

Sí a: verdura (vigilar tomàquets i espinacs), fruita, cereals integrals, llegums, germinats, nous, llavors, mel, formatge fresc

Una acidosi pot provocar problemes digestius (reflux, acidesa, úlceres, colon irritable), dentals (càries, gingivitis, aftes), càndides i afavorir l’aparició d’artritis i artrosi.

L’alimentació ho pot tot: emmalaltir si ho fem malament i, si ho fem be, mantenir-nos en salut. Ja ho deia l’Hipocrates allò de “Que la medicina sigui la teva alimentació i l’alimentació la teva medicina”. Ara només ens fa falta d’aplicar-la.

Si vols saber el teu valor pH de la saliva, passa’t a la botiga per fer-ne la prova.

 

Producte relacionat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *